Szűts Márton

jógaoktató
0
Gyakorló/hallgató
Nincs értékelés
Bemutatkozás

Az órádat hogyan jellemeznéd, milyen?

Intenzív, koncentrálós, élményszerű.

Hogyan találtál a jógára?

Ahogy sokan – fájt a derekam, elkezdtem. A szellemi oldala már korábban beszippantott, de időbe telt, míg a fizikai és szellemi oldal összeállt.

Mit jelent neked a jóga?

Létezés, forma nélkül.

Mi a legfontosabb tanítás vagy tanács, amit adnál?

Lassulj le, hogy tudatos lehess. Ne hidd el, figyeld meg.

Mesélj magadról három érdekességet!

12 évet egy multinál dolgoztam. Nagy megkönnyebbülés éreztem, mikor eljöttem, és sok nehézségekkel kellett megküzdenem, hogy főállású jógaoktató legyek. De megérte!

Hőlégballonoztam 2 évet. Ezt csak a kedvenc napszakjaimban lehet csinálni: a napkelte utáni és napnyugta előtti órában. Nagyon természetközeli élmény – és nagyon fárasztó.

Van egy labradorunk, Kabala. Vakvezetőnek szánták, de egy műtét miatt kiesett a programból, így nálunk maradt. Azóta a Baráthegyi Vakvezető Alapítványnál kölyöknevelők vagyunk, sokszor vigyázunk 1-1 kiskutyájukra.

Hogy fogja magát érezni a tanítványod az óra után?

Könnyű test, könnyű légzés, boldogság.

Ki van leginkább hatással rád?

Leginkább a családom és a körülöttem élők – példát mutatnak, lehetőségeket mutatnak, szembesítenek.

Eckhart Tolle – megvilágosító erejű pár mondat is tőle. Testközelbe hozza és leegyszerűsíti azt a bonyolult folyamatot, amit a keletiek hosszú és nehéz útnak írnak le. Tetszik ez az egyszerűség.

Kedvenc étel?

Szeretek enni, de még jobban szeretek főzni. Néha nem is eszem abból, amit főztem 😊. Ha egy kedvenc kéne, legyen az a TOM YUM leves.

A jóga mellett mit szeretsz csinálni, hogyan szeretsz kikapcsolódni, töltődni?

Sokat olvasok – jógafilozófiát, szakkönyveket, szépirodalmat, de a minőségi szórakoztató könyvek is kikapcsolnak. Ezenfelül szeretem a vasárnap reggeleket, a családi programokat.

Mostanában elkezdtem görkorcsolyázni. A környékünkön ezt inkább 12 éves kislányok űzik, de ez sem tántorít el.

Ha bárhova elutazhatnál 2 hétre vagy hosszabb időre, hova utaznál, és miért pont oda?

Észak Spanyolország ideális lenne. Találkoznak a magas hegyek és az óceán. Csak ne nyár közepe legyen, mert nem szeretek menekülni a nap melege elöl.

Nálad hogy néz ki egy tökéletes vasárnap?

Reggel jóga, aztán családi reggeli, aztán kimegyünk a kutyával kirándulni, ebédelünk valahol, vagy kimegyünk sátrazni Kisorosziba.