Bemutatkozás

Csik Viktória

GYEREKJÓGA, YIN JÓGA, HANGTÁL TERAPEUTA, HANGFÜRDŐ

Az órádat hogyan jellemeznéd, milyen?

A yin jóga óráimat ha egy szóval kellene körülírnom, akkor azt mondanám, hogy különleges. Hiszen maga a yin jóga is különleges, eltér minden más jóga irányzattól, ahogyan a hatása is. A kínai medicina, a meridián rendszer és az öt elem tana alapjaival is foglalkozunk az órán. A gyertyafényes, meghitt hangulatot illóolajok, gongok és hangtálak használatával egészítem ki. 

A gyermekjóga óráim változatosak, játékosak, sok eszközt használok (jógakártyák, jógás játékok, társasjáték, labda, kendő, vagy akár egy csomag papírzsebkendő😊). Nem csak az ászanákkal foglalkozunk, hanem a jóga többi lépcsőfokával is a gyermekek nyelvén.

Hogyan találtál rá a jógára?

Hosszú és érdekes út vezetett a jógához. A gyermek coaching tanulmányaim során több helyről megtalált, hogy miért nem végzem el a gyermekjóga oktatói képzést. Aztán ahol tanultam a gyermekjógát olyan erős alapokat kaptam, hogy azt éreztem, szeretnék felnőtteket is oktatni. Így lettem később hatha, majd yin jóga oktató is.

Mit jelent neked a jóga?

Mindennek az alapját, az utat ami visz előre, az önmagamra találást, az örök változást, a mindig megújulást, a kitartást, az elfogadást, az adni és a kapni csodás egységét.

Mi a legfontosabb tanítás vagy tanács, amit adnál?

Ha van egy álmod, ne mondj le róla. Bárki és bármi is próbál eltántorítani, higgy magadban és tudd, hogy merre tartasz. Ne azzal foglalkozz, hogy hogyan. Ha minden nap teszel érte egyszer csak a tiéd lesz. A lehetetlen nem létezik. És ezt a következő kérdésnél be is bizonyítom. Háromszor! 😊

Mesélj magadról három érdekességet!

1., 28 évig dolgoztam a média és a multi világában. Amikor elkezdtem jógát oktatni egyre inkább kezdtem eltávolodni fizikálisan és mentálisan is ettől a világtól. Ma már a tanultak igazi hivatássá értek bennem és elhagytam a korábbi szakmámat.

2., Csípőficammal születtem. Amikor 6 évesen szerettem volna ritmikus sportgimnasztikázni  igazából senki nem hitt bennem. Csak én hittem saját magamban. Évekig egyesületben élsportoltam és többször álltam dobogón is. Itt tanultam meg azt a tartást és fegyelmet, ami azóta is bennem van.

3., 9 éve volt egy súlyos nyaki porckorong műtétem. Egy fém implantátum van a nyaki gerinceben csavarokkal rögzítve. Amikor megkaptam a zárójelentésemet úgy engedett el az idegsebész a kórházból, hogy mindent lehet sportolni, kivéve a jógát, mert az csavarja a gerincet. Szót fogadtam, így lettem jógaoktató 😊 😊

Hogy fogja magát érezni a tanítványod az órán?

Yin jógán a teljes kikapcsolódás, befelé figyelés, töltődés, gátak, érzelmek felszabadulása a visszajelzések alapján. Gyermekjógán az önfeledt szabad gyermek megélése, vidámság, sok-sok nevetés, jókedv. Csak rájuk kell nézni óra után 😊

Ki van leginkább hatással rád?

Mindenki, akitől tanulhatok. Legfőképpen a családom és a közeli barátaim.

Kedvenc film?

Békés harcos útja és az Ambíciótól az értelemig (The Shift).

Kedvenc étel, vagy ital?

Anyukám zöldborsó főzeléke, apukám lapcsánkája, az öcsém tárkonyos ragulevese, az egyik nagymamám szilvás gombóca, a másik nagymamám császármorzsája és a legjobb barátnőm túró fánkja. 

Kedvenc könyvek?

Gyermekkorban a Két Lotti, ma spirituális témájú könyvek (nincs kiemelt kedvenc).

A jóga mellett mit szeretsz csinálni, hogyan szeretsz kikapcsolódni, töltődni?

Folyamatosan tanulok. Mindig jön egy következő képzés, amiben megtalálom azt, amivel én is több lehetek és adni is többet tudok. Ezen kívül nagyon szeretek a családommal és a barátaimmal lenni, kirándulni, utazni, új helyeket megismerni, olvasni.

Ha bárhova elutazhatnál 2 hétre vagy hosszabb időre, hova utaznál és miért pont oda?

Nem az a fontos nekem, hogy hova utazom, hanem sokkal inkább, hogy kivel. A családommal és a közeli barátaimmal szeretek a leginkább utazni. Velük bárhova bármikor 😊

Nálad hogy néz ki egy tökéletes vasárnap?

Napközben a szeretteimmel és a hozzám közel állókkal töltöm a napot, este pedig vagy yin jóga órát, vagy hangfürdőt tartok a stúdióban 😊

Mivel foglalkozol a jógán kívül?

Stresszterápiával, sejtregenerációval, egyéni hangtál terápiával segítek gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Céges, kis csoportos és privát hangfürdőket tartok, ezen kívül access bars kezeléssel és coachinggal foglalkozom. Mindezt ötvözve, személyre szabottan, éppen amire szükség van. Valamint büszkeséggel és hálával tölt el, hogy egy alapítványi gimnáziumban és óvodákban taníthatok hetente közel 200 gyermeket, segítve őket a tudatosabb, stresszmentesebb élet felé. 

A misszióm az önzetlen segítése másoknak. Gyermekkorom óta ez a küldetésem. Az összes tevékenységem erről szól és erre épül. Egy igazi hivatás. Mások fejlődése és boldogsága a legnemesebb inspiráció számomra.